Voor de aankoop van een beveiligingscamera moet er aandacht besteed worden aan volgende punten:

Het soort geïnstalleerde veiligheidsmaatregelen zal afhangen van de specifieke beveiliging die je nodig hebt: Hoe groot is de te beveiligen oppervlakte? Hoeveel bewakingscamera’s zullen er nodig zijn om de ruimte te bewaken? Je moet je er ook van verzekeren dat het beveiligingssysteem dat je gaat kopen geschikt is om verdere uitbreiding mogelijk te kunnen maken.

Bekijk ook de locatie van de bewakingscamera’s. Wordt het moeilijk om ze te bedraden? Moest dit het geval zijn, dan kan je overwegen om een draadloos systeem te installeren. De bewakingscamera’s moeten echter wel op een gunstige locatie geplaatst worden zodat ze hoge kwaliteitsbeelden kunnen uitzenden. Er mag geen storing zijn. Ze kunnen echter wel verplaatst worden want ze zijn flexibeler dan de bewakingscamera’s met draad.

Zal je het systeem buiten willen installeren? Buitencamera’s hebben een speciale weerbestendige behuizing nodig en zullen niet bestand zijn tegen strenge temperaturen en extreme weerselementen. Ook moeten de bewakingscamera’s die eventueel kunnen beschadigd worden, beschermd worden tegen vandalisme.

Je moet ook rekening houden met de belichting. Als uw bewakingscamera bepaalde beelden niet kan opnemen door een slechte belichting zal dit uiteindelijk resulteren in een troebel beeld wat niet zal helpen bij de beveiliging van je eigendom. Kies een bewakingscamera met een goede lichtgevoeligheid. Probeer ook wat extra verlichting buiten te plaatsen.

Let ook op waar de bedrading voor de elektriciteit komt. Zorg ervoor dat ze goed beschermd is tegen het weer en vandalisme.

Terug