Temperatuurmelder
Transelec temperatuur uitval melder
 

Thermoguard CM2200

Bewaakt de ingestelde temperatuurgrenzen en meldt afwijkingen via telefonische oproep en SMS.

Voorkom schade door vorst of oververhitting. Stel de minimum en/of maximum temperatuurgrenzen in en laat de ThermoGuard de omgevingstemperatuur bewaken. Zodra de temperatuur de ingestelde grenzen over- of onderschrijdt, volgt een melding per SMS bericht en telefonische oproep; in het SMS bericht staat ook de actuele temperatuur vermeld.

De module werkt op batterijen. Met enkel het plaatsen van een SIM kaart van een willekeurige provider is de melder operationeel. De ThermoGuard is uitgerust met een externe digitale temperatuursensor.

De ingebouwde GSM module waarschuwt zodra de gemeten temperatuur afwijkt van de ingestelde grenzen. En om geïnformeerd te blijven over de temperatuur ter plaatse, kunnen periodieke testmeldingen (‘keep alive meldingen’) worden ontvangen met daarin de actuele temperatuur.

Bij een alarm stuurt de melder een SMS bericht en maakt een telefonische oproep naar maximaal vijf instelbare telefoonnummers.

Diverse instellingen kunnen eenvoudig geprogrammeerd worden, zoals de minimum temperatuur, maximum temperatuur, alarmvertragingen, door de gebruiker gedefinieerde alarmteksten, etc.

De melder heeft twee extra ingangen (NO/NC). Door hierop een apparaat of externe sensor aan te sluiten, kunnen diverse situaties bewaakt worden, zoals het functioneren van een machine of de activering van andere sensoren. De ThermoGuard werkt volledig op batterijen, met een optie voor een 12 VDC stroombron of netadapter.

TECHNISCHE GEGEVENS:

Ingangen: 1 digitale temperatuursensor2 (NO of NC)

User interface: Aan/uit knop1x status LED

Afmetingen : 80x60x40 mm

(Alarm) meldingen: SMS / oproep bij over- of onderschrijden   van temperatuurgrens - SMS / oproep bij een geactiveerde ingang - SMS bij lage batterijspanning - SMS testmelding (“keep alive”) -Bij externe stroomvoorziening: SMS bij stroomuitval-  SMS bij stroomherstel”

Rapportages : Status rapporten en instellingsoverzicht op verzoek   via SMS bericht

Beveiliging : PIN code beveiliging voor de   programmering

Programmering : Via SMS berichten: telefoonnummers (max. 5) -minimum temperatuur - maximum temperatuur -herkenningsteksten en alarmteksten - stroomuitval vertragingstijd - ingangen op NO of NC - alarmvertragingstijden - interval van testmeldingen

Stroomvoorziening: Batterijen: 2x CR123 Lithium   (bijgeleverd)• Optioneel: 12VDC (220V netadapter   beschikbaar)

GSM/GPRS: Quad band EGSM 900/1800 – 850/1900 Mhz