Er bestaan verschillende soorten bewakingscamera’s zoals dome, bullet, infrarood,… De bewakingscamera die je het best gebruikt zal van verschillende factoren afhangen zoals of je de bewakingscamera binnen of buiten wilt gebruiken, overdag, ’s nachts of op beide tijdstippen,…

Bullet bewakingscamera’s zijn populair. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.  De behuizing is weerbestendig en heeft geen extra uitwendige bescherming nodig. De resolutie van deze bewakingscamera’s werken meestal op 600 TV lijnen.  Hoe hoger hun resolutie hoe beter.

Infrarood bewakingscamera’s zijn ook heel populair vermits ze al een beeld vormen bij weinig of geen licht. De meeste infrarood bewakingscamera’s  kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. De bewakingscamera’s zijn voorzien van een infrarode verlichting rond de buitenste rand van de lens waardoor ze in het donker tot 80 meter ver beelden kunnen vormen en zelfs iets verder met een beetje licht (zoals straatverlichting of tuinverlichting).

Dag/nacht beveiligingscamera’s. Deze beveiligingscamera’s hebben een extra gevoelige chip waardoor ze een goed beeld kunnen geven bij weinig licht zonder het gebruik van infrarode leds. Dit is vooral handig buiten omdat bewakingscamera’s met infrarood niet optimaal werken met de buitenbehuizing. Tenzij de infrarode bewakingscamera geïnstalleerd is tegen het glas van de behuizing, kan het infrarode licht gereflecteerd worden waardoor de kwaliteit van het beeld vermindert.

Met varifocale lenzen kan je de focus aanpassen van 5 tot 50mm.

De dome beveiligingscamera heeft eigenlijk een volledig andere look. Heb je schrik dat iemand met de bewakingscamera gaat knoeien, kies dan voor een vandaalbestendige DOME bewakingscamera. Deze bewakingscamera weerstaat een klap van een voorhamer van 4,5kg en kan zowel buiten als binnen gehangen worden, dag en nacht.

Terug