Mistgenerator | SmokeCloak

Meer en meer ondernemers kiezen voor mistgeneratoren om inbraak tegen te gaan. Een mistgenerator kan aangesloten op elk type alarmsysteem en is er op maat voor elke winkel of magazijn.

Wat je niet ziet kun je ook niet stelen!

Zodra het systeem inbraak detecteert vult de mistgenerator in enkele seconden de ruimte op met een dichte mist. Aangezien inbrekers hun buit niet meer kunnen vinden kiezen zij doorgaans rechtstreeks het hazepad.  Na activatie controleert een sensor op de mistgenerator de dichtheid van de mist dus een deur forceren of een raam openzetten heeft geen zin want van zodra de mistdichtheid te laag wordt spuit de mistgenerator direct mist bij. U kan zelf bepalen hoe lang deze backstop timer actief blijft. Zo kan bij een inbraak de mistproductie na een kwartier stoppen om de gearriveerde hulpdiensten voldoende zichtbaarheid te geven.

Om de werking van de mist te versterken kunt u behalve de mistgenerator ook een sirene en/of stroboscoop in het alarmsysteem integreren. Het licht van de stroboscoop weerkaatst de mistkristallen zodat het onmogelijk wordt om met open ogen door de ruimte te lopen. In combinatie met een sirene zullen de inbrekers heel snel hun poging staken.

De vloeistof van de mistgenerator is niet schadelijk voor mens en dier, computers of andere elektronische apparaten. Zelfs serverruimtes kunnen met de mistgenerator beveiligd worden.