Waarom een alarmsysteem aankopen?

Een alarmsysteem, waarom zou u dit willen?

Een inbraak betekent niet alleen het verlies van kostbare spullen maar ook emotioneel brengt dit veel teweeg. Uw veilige haven werd geschonden. De plaats waar u zich samen met uw gezin het veiligst moet voelen en veilig moet blijven. Een goed alarmsysteem kan daarbij helpen.

Toch kiezen veel mensen pas een alarmsysteem na een inbraak.

Elke dag zijn er in België gemiddeld 208 inbraken. Veel van die inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Die gelegenheidsinbrekers laten een woning of een bedrijf met een alarmsysteem of camerabewaking meestal links liggen.  Inbraakalarm heeft dus ook een ontradend effect. Hoe moeilijker u het hen maakt hoe minder risico u loopt.

Let op! een Inbraakalarm vervangt geen sloten of ander hekwerk!

Een alarmsysteem is een heel goeie aanvulling op andere preventieve maatregelen.

  • Zorg bij het verlaten van woning of bedrijf dat ramen en deuren altijd goed op slot zijn
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht
  • Zorg dat er geen ladders en/of andere hulpmiddelen rondslingeren
  • Zorg voor een goeie buitenverlichting -> liefst met een bewegingsdetector

Wat voor alarmsysteem kies ik?

Alarmsystemen zijn er zowel draadloos als bedraad. Je kan ook met of zonder meldkamer werken.  Voor u een keuze maakt brengen wij samen met u alle zwakke plekken van uw woning of bedrijf in kaart.  Zo wordt bekeken of sommige deuren of ramen extra aandacht vergen. Zo kunnen we magneetcontacten plaatsen zodat u ook verwittigd wordt als er een raam ongewenst open gaat.  Bij glasbreuk kunnen we opteren voor een glasbreukdetector.  De mogelijkheden zijn legio.

Lawaai en licht bij inbraak. GROOT ALARM!

Bij inbraak gaat er bij het grootste deel van de alarmsystemen een sirene af al dan niet in combinatie met lichtsignalering. Dit heeft als doel de inbreker af te schrikken en de omgeving te alarmeren. Deze signalering stopt enkel bij het invoeren van de juiste code.

Bij de meeste alarminstallaties gaat er bij inbraakdetectie een sirene af, soms ook een lichtsignalering. Licht en geluid hebben een tweeledig doel: afschrikken van de inbreker en alarmering van de omgeving. De signalering met geluid en/of licht stopt pas wanneer die met een code wordt uitgeschakeld.

Daarnaast is het mogelijk om bij detectie van inbraak automatisch een melding door te geven naar vooraf ingestelde telefoonnummer en/of de meldkamer. Afhankelijk van de gemaakte afspraken wordt dan bepaald welke procedure er wordt gevolgd. Wil u opgebeld worden of wilt u dat er andere instanties een kijkje komen nemen?

Brandbeveiliging

Brand kan rampzalige gevolgen hebben, zowel voor ondernemers als particulieren. Niemand ziet graag alles waar ze hard voor hebben gewerkt in vlammen opgaan. Bij een woningbrand is de emotionele waarde van sommige verloren items niet in geld om te zetten.  Bij brand is een snelle reactie dan ook van heel groot belang. Hoe sneller de brand wordt bestreden hoe minder groot de schade zal zijn. Zorg daarom voor voldoende branddetectoren. Zowel in uw woning als in uw bedrijf.

Bij aankoop van een LIGHTSYS2 alarminstallatie krijgt u van ons gedurende de zomermaanden juli & augustus 2 branddetectoren GRATIS. Deze worden volledig aangestuurd door de alarmcentrale.  Contacteer ons voor meer info of bel via 0471 / 486080.

Meer info

Als gecertificeerd beveiligingsbedrijf helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze bij uw alarmsysteem en natuurlijk ook bij de installatie ervan.